Warm welkom voor bewoners Woongroep De Vlinder Schaijk

Page

24-9-2020 Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – De bewoners van woongroep De Vlinder ontvingen 1 september de sleutel van hun appartement aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk. Al diezelfde avond bleven de eerste bewoners in hun nieuwe woning slapen. De buurt heette hun nieuwe buurtgenoten welkom met een groot bord in de tuin. Ook kregen ze leuke kaarten, bloemen en zelfs een heerlijke appeltaart.

Woongroep De Vlinder is een ouderinitiatief voor een 24-uurs woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn tien appartementen gerealiseerd. Hier ging een lange zoektocht naar een geschikte locatie aan vooraf. Daarna liep het project de nodige vertraging bij het verkrijgen van de bouwvergunning. September vorig jaar gaf Raad van State definitief groen licht. Daarna verliepen de werkzaamheden zeer vlot, mede door de milde winter. De oplevering was een jaar nadat de bouw was begonnen.

Zorg
De zorg en ondersteuning aan de bewoners van De Vlinder wordt verleend door tien enthousiaste begeleiders van Stichting Zorgwiel. Deze organisatie is gespecialiseerd in kleinschalige woon- en zorgprojecten. Dit zijn beschermde woonvormen waarin voor bewoners dagelijks begeleiding en ondersteuning beschikbaar is.

Appartement inrichten
De tien bewoners namen dinsdag 1 september allemaal de sleutel in ontvangst van hun nieuwe thuis. Drie van hen gingen voortvarend aan de slag met het inrichten van de ruimtes. Zij konden diezelfde avond al blijven slapen in hun eigen appartement. De overige bewoners volgden spoedig. Zodra de coronamaatregelen het toelaten wordt de opening van het gebouw en de start van de woongroep feestelijk gevierd.