Opening van De Vlinder feestelijk gevierd!

Page

Toen de 10 nieuwe bewoners in september 2020 in het nieuwe gebouw van De Vlinder aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat kwamen wonen was er door de Coronapandemie alleen een bescheiden opening met ouders en medewerkers mogelijk. Ook in 2021 golden er nog allerlei maatregelen maar zondag 18 september kon het tweejarig bestaan gevierd worden. Een gezellig feest en barbecue samen met de bouwers, vrijwilligers die met raad en daad de oudergroep hebben bijgestaan bij de oprichting, bewoners,  ouders en medewerkers van Zorgwiel.

 

 

Na een zoektocht in omliggende plaatsen werd door de vriendschap van Chris School met zowel Toon van Schijndel als Willy Jonkergouw een plan geboren om aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk een gebouw met twee woonlagen en een grote gemeenschappelijke ruimte te realiseren. Toon van Schijndel was al jaren op zoek naar een geschikte locatie om een ouderinitiatief op te zetten en zo een mooie woonruimte voor zijn zoon Nick te waarborgen. Jonkergouw is ondanks vele risico’s in dit traject gestapt. Vanaf de eerste plannen hebben de ouders inspraak gehad in de indeling en afwerking van het gebouw. Toen eenmaal de bouwvergunning was verleend realiseerde Bouwbedrijf Peter Peters in een mum van tijd het prachtige pand zoals het nu staat.

Al twee jaar stonden ze in het schap bij Bouwbedrijf Peters, twee fraaie houten banken,  18 september konden ze dan eindelijk worden geschonken door Marco Loeffen van Bouwbedrijf Peters en Willy Jonkergouw om in de schitterend aangelegde tuin rondom De Vlinder een mooie plaats te krijgen.

Zaterdag 24 september, op burendag, zijn de buurtbewoners uitgenodigd voor een gezellige middag met de bewoners en het gebouw ook van binnen te bewonderen.

Woongroep De Vlinder doet mee aan RABO Clubsupport. Tot 27 september kunt u uw stem uitbrengen.