Toekomstige bewoners woongroep De Vlinder bezichtigen nieuwe woonplek

Page

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl, 17 december 2019

SCHAIJK – Wat begon als een vurige wens van het ouderpaar Toon en Anita van Schijndel, uitmondend in een missie van Toon met zijn vriend Chris School, krijgt na een turbulente zoektocht eindelijk toch vorm: het pand bestemd voor Woongroep De Vlinder aan de van Rijckevorselstraat in Schaijk is volop in aanbouw.

De toekomstige bewoners Inge, Ilse, Femke, Aimee, Nick, Ron, Arno, Johnno en Jeroen.

Het pand bestaat uit tien ruime wooneenheden en een grote gemeenschappelijke ruimte en is zodanig gesitueerd dat er ook sprake is van een grote tuin. Tien jongvolwassenen met een beperking zullen hier hun thuis vinden.

Afgelopen zondag kwamen de beoogde bewoners met hun ouders/begeleiders een kijkje nemen. Na een warm welkom door Willy Jonkergouw, die als bouwheer en verhuurder van het pand optreedt, en door de uitvoerder en directie van bouwbedrijf Peter Peters, kon men met eigen ogen het tussenresultaat aanschouwen.
Men was zeer te spreken over de grootte van de appartementen. Ook werd ervaren dat het gebouw beschikt over een grote gemeenschappelijke ruimte, die straks als het kloppend hart van de woongroep zal fungeren. Al met al een geslaagde bezichtiging.

Intussen dient er nog veel werk te worden verzet, zoals onder meer het organiseren van de zorgverlening. Met een hardwerkend bestuur en alle ouders die in commissies veel werk verzetten, is succes verzekerd en kan worden uitgezien naar het in gebruik nemen van het gebouw in de tweede helft van 2020.