Artikel: Groen licht voor woongroep De Vlinder in Schaijk nabij

Page

Groen licht voor woongroep De Vlinder in Schaijk nabij
Het Brabants Dagblad, 1 november 2017

SCHAIJK – Als de gemeenteraad van Landerd in december het bestemmingsplan vaststelt, staat niets de komst van woongroep De Vlinder in Schaijk in de weg.

De bedoeling is dat de woongroep voor tien mensen met een verstandelijke beperking, wordt gehuisvest in een nieuw te bouwen pand aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat. Het pand dat uit tien appartementen zal bestaan, wordt gebouwd met financiële hulp van plaatselijk ondernemer Willy Jonkergouw.

Eerder werden zes bezwaren ingediend door omwonenden. ,,Ik ben zelf, samen met een ambtenaar, bij de bezwaarmakers op bezoek geweest”, zegt wethouder Ben Brands. ,,Een deel van de bezwaren was gegrond. Die hebben geleid tot kleine aanpassingen in het bestemmingsplan. Vooral in de regels en de toelichting. Maar met een argument als vermindering van woongenot, kan ik niet zo veel. Wij laten dan toch het algemeen belang voorgaan”, zegt Brands die erop wijst dat de Raad van State in het verleden in andere zaken argumenten als minder woongenot en verlies van vrij uitzicht van tafel veegde. ,,Het gebouw komt er gewoon”, zegt hij.